06 January 2008

Svinefilet

I dag tilberedte jeg en liten bit svinefilet jeg kjøpte på butikken i går. Hadde funnet en akkurat passe stor bit, og mør var den også.

Jeg startet med å varme opp jerngryta mi, mens jeg skar opp fileten i passe tykke skiver. Jeg skar opp også et kvart kålhode, en løk, en fjerdedels purre, og et halvt blomkålhode ble plukket i passende buketter.

Så brunet jeg smør, før jeg la skivene med filet oppi smøret. Jeg lot det brune seg ordentlig, før jeg tilsatte et par dl med creme fraiche. Siden smøret allerede var godt brunet fikk dette en gylden farge, som jeg mørknet med en tad soyasaus, dermed fikk jeg også en lett saltsmak :)

Jeg tilsatte en teskje sesamolje, litt kremost med tomatsmak og en skvett fløte, og lot dette surre sammen med løk og purreløk. Alt dette mens kålen kokte opp for seg. Til slutt tilsatte jeg bomkålen og en håndfull frosengrønnsaker jeg hadde liggende, og en skvett til med fløte.

Resultatet var faktisk himmelsk. Ingen spesielle krydder brukte jeg, men like fullt ble det veldig veldig god smak. Min mann satte veldig stor pris på det, og jeg fikk til en "brun" saus helt og fullstendig uten mel :)

No comments: