15 February 2010

Sagas favoritleksaker

Ni skulle kanske tro att jag nu kommer ramsa upp lådor, kasser, möss och alt möiligt nu va? Men nej, inget av detta är hennes favoriter.

I början var allt intressant, men efter som tiden gick blev det mer och mer klart att mat är bästa leksaken. Och då framför allt hundmat.
Våran hund Jewell brukar fylla käften med typ 4-8 hundmatbitar som hon tar med sig för att äta nånstans i huset, ett beteende hon har lagt till sig som gatuhund där hon som mycket liten vovve fick norpa med sig så mycket hon kunne få med sig för att sen sticka sig undan på någon säker plats och äta det.

Inte alltid äter Jewell alla matbitar, några gonger glömmer hon en, och den utsåg Saga genast som SIN leksak.

Men nu har Saga slutat vänta på att hunden skal äta och glömma! När Saga känner för det fiskar hon med sig någon hundmat från matskålen, leker runt den i hallen och på köket, och i regeln slutar det med att hon smäller hundmaten inn under frysen, under dörren till trappkottet eller inn under hundsängen! När jag damsög i lördags hittade jag inte mindre än 20talls matbitar under sängen och något dussin inne i trappkottet. Inte sällant utgör denna samling en hel dag med mat för våran vovve ;)

2 comments:

Helena/Simson said...

Eller som här hemma...alla leksaker under byrån... =)

Rita said...

ja där med! Och soffan!