11 June 2010

Løpetid og trusetid.

Ja, når vi kom hjem i dag ble vi møtt med små bloddråper i hele gangen. Jada, Jewell hadde løpetid og så var det fram med truser og truseinnlegg. Vi har kjøpt en ny truse, den sitter bedre på for henne, men hun kler av seg den også. Så frem med den rutete hjemmesydde.

Vi var også til veterinæren i dag. For 14 dager siden hadde hun et epilepsianfall, og hun hadde da fredag, lørdag og søndag, og så hadde hun ett som vi så tidlig denne uka også.
Så i dag dro vi til veterinæren for blodprøve og helsesjekk.

Blodprøvene viste en liten anelse forhøyde leververdier. Ingenting alarmerende, og veterinæren anså at de var slett ikke høye nok til å være grunnen for epilepsien, men for å få med forsikringsselskapet må vi utelukke leverproblemer.
Så nå skal hun spise den samme hundematen (bare en sort) frem til hun skal ta ny blodprøve i slutten på juli.
Er leververdiene normale da så hadde de sammenheng med løpetiden, eller med en av hundematene, eller kombinasjon. Det var mer sannsynlig at det er pga løpetiden enn maten anså veterinæren.

Deretter har vi jo nå dokumentert løpetiden og anfallet hun hadde på nyåret, og løpetiden og anfallene hun har nå. Samt at det ikke har vært noen løpetider mellom. Og at forrige løpetid var en uke lengre enn i fjor sommer.

Nå skal vi se hvordan blodprøvene ser ut i juli. Er det fortsatt bittelitt forhøyde leververdier skal jeg kjøpe litt mat for hunder med forhøyet verdi og så får hun bare det, og så ny blodprøve deretter igjen, og er det da normalt og hun like forbaska får anfall ved neste løpetid i desember/januar så er det ingen tvil. Da burde forsikringsselskapet være med på notene anser han. Så får vi se.

Men det spiller egentlig ingen rolle om forsikringsselskapet ikke er med på notene. Til nyttår er planen å ha spart opp det som behøves for å betale kalaset like forbanna. Hun skal da slett ikke behøve å ha anfall bare fordi et forsikringsselskap er tverre på hva de erstatter og ikke!

2 comments:

Unknown said...

Hvordan fikser man epilepsi hos hunder da? Operasjon?

Unknown said...

Epilepsi fikses på samme måte som hos mennesker: Medisinering, men bivirkningene er helt horrible på de medisinene som finnes til hund så det er ikke noe alternativ for Jewell som har anfall så sjeldent som hun har.

Men siden løpetid og graviditet hos hund triggrer anfall på samme måte som eggløsning triggrer det hos mennesker (man får altså mer anfall under eggløsning/løpetid enn ellers, det er nøye dokumentert) så er sterilisering antagelig nok til at hun ikke kommer til å få særlig mye anfall etter det. Det eneste som er igjen som kan triggre det er da stress eller redsel, og da får vi vel prøve å holde hennes liv stressfritt: Ingen kennel, alltid med oss når vi skal reise bort, eller hun får være hos noen hun kjenner godt sånn som Sandra som passer henne på dagene og sånn!