Tortilla, nachos, fajitas, alt dette var velyndet lørdagsmiddag hos oss. Klart, når vi spiser taco eller nachos KAN vi selvklart unne oss et par kjeks eller skall, vi kan lage salat og knuse litt over feks, bare for smaken. Men skal vi være low-carb strikte har vi ikke mye å velge i når det kommer til hverdagsbutikkene her i Ljusdal. Og Fajitas er noe av det beste jeg vet!
Heldigvis fant jeg også her en brukandes oppskrift for hjemmelaget:
1 kopp soya/myse protein (gjerne med vaniljesmak)
1/2 ts bakepulver
1 ts kremfløte
1 ts olivenolje eller smør
2 egg
ca 1 kopp vann eller fløte.
en toppa teskje Fiberhusk
Visp eggene luftige. Tilsett resten av ingrediensene og visp det godt. Deigen skal være lett å bre, ikke flytende, men du skal kunne stryke den ut, ikke trykke.
Bre ut deigen ut på bakepapir i størrelse normal middagstalerken, passe tynt. Det hever seg litt men ikke så mye. Stekes ved 170 grader lavt i ovnen i ca 10 minutter. Steker du de for lenge blir de for tørre.
Oppbevar dem mellom fuktede håndklær, for de tørker på et øyeblikk om de får. De blir desverre ganske skjøre, så de er ikke så lette å wrappe med, men de smaker veldig veldig godt i alle fall! :) Lager du deigen litt tykkere så du kan forme tykkere kaker, kan du bruke dette som brytebrød istedet.
No comments:
Post a Comment