21 October 2007

Julegløgg uten alkohol og sukker!

Nå som julen nærmer seg vil også vi low-carbere gjerne ha noe som ikke er fullproppa med alkohol eller sukker. Riktignok betyr gløgg egentlig "glødet vin" men ikke alle vil eller kan drikke alkohol av mange mange forskjellige grunner.

Jeg fant frem til en fin og ganske god oppskrift, som jeg nå vil dele med dere :)


Du trenger:

5 dl vann
1-2 stykker kanel
1 stort pomeranskall alternativt to mindre
4-8 nelliker
1-2 kryddermål kardemummekjerner
6 dl sterk og sukkerfri solbærsaft
6 dl sukkerfri eplenektar

Varm opp vannet og legg krydderne i. Vannet skal ikke koke. Hold vannet på kokepunktet uten at det koker i minst en time men gjerne mer. Dess lengre du har dette på varmen, dess mer kryddersmak. Bland til sist inn solbær og eplesaft og varm det opp. La det gjerne stå en halvtime eller mer før det serveres med rosiner og hakkede mandler.

Ved ønske kan man blande alkohol inn, rødvin i stedet for solbærsaft eller tilsette litt vodka rett før servering.

Lykke til!

No comments: