12 June 2007

Det er absurd egentlig...


Jeg ble sittende og diskutere med en kollega her.
Visse saker er underlige.

Ta for eksempel kjendiser og kongelige. Med en gang et menneske har fått en viss status i samfunnet og dermed blir kjent for folk flest, får de en helt ny betydning. Det er som man slutter å betrakte dem som mennesker, de blir noe annet. Guddommer nesten.
Man tillegger dem ikke legner menneskelige egenskaper eller behov. Privatliv? Pfft. Personlige behov? Phøh.

Jeg mener, hvem av dere der ute kan virkelig, helt oppriktig, se for dere Marilyn Monroe sitte på do og gjøre stort? Eller vår kjæreste Hans Majestet Kong Harald på do?

Egentlig er det helt absurd. De er fortsatt mennesker av kjøtt og blod, og mennesker må spise, gå på do, sove og de har sex. De blir syke og har diarré og spyr også. Eksakt hva er det med en kjendis-status som fratar oss all grunn til å tenke om mennesker at de ER mennesker?

Man leser om kjendiser som forteller om sine friplasser i verden. De oppsøker land de ikke er kjent i det hele tatt bare for å kunne gå på gata som en hvilken som helst annen Homo Sapiens Sapiens?

Har ikke vi alle rett til å få puste ut og være oss selv? Jeg mener tenk deg selv.. du er på jobben, du er flink og jobber bra. Og hvordan skulle du kjent deg om du, når du kom hjem, hadde sjefen hengende på vinduet, samt alle dine kollegaer, som ivret om at du skal vise din prestasjonsevne NOK en gang? Jeg tror neppe du hadde trivdes så godt med det. Så når ble kjendisene fritatt den retten? Jada, jeg vet alt om at når de selv har valgt å bli kjent osv osv så har de fraskrevet seg retten til privatliv.

Men har de nå det?

Tenkt scenario. Du har begynt å jobbe som en support-tekniker på en telefonjobb og folk ringer inn dit når de har dataproblemer.
Du har da selv valgt å jobbe som det.
Da må det da være greit at kundene ringer deg privat og ber om hjelp når du har gått hjem for dagen, eller hva? Jeg mener, du har jo selv valgt det, akkurat som kjendisene valgte å spille film, synge eller annet?

Kanskje det ikke er så soleklart at man kan heksejakte kjendiser eller hva?

Det er virkelig absurd hvordan enkelte tenker om andre med noe mer status..

No comments: