I dag har jeg lagt sammen to av mine blogger, matbloggen og 'hverdags'bloggen min.
Jeg har ikke tid til å opprettholde så mange forskjellige blogger så nå slo jeg dem rett og slett sammen!
Hesten får fortsette å ha sin egen blogg, der skriver jeg om egne saker, men maten min og jeg er liksom litt en og samme person på en måte.
Jeg håper de av dere som følger min matblogg fortsetter å følge meg her!
For tiden er min inspirasjon svært laber på matfronten. Det har vært en del temmelig tunge måneder for meg nå pga min fibro, og det blir som det blir.
Men noe som aldri slår feil er: Grillet kylling og tsatsiki!
Det er så lett å lage! Kjøper man ferdiggrilla kylling kan man jo faktisk spise den også, særlig om man drar bort skinnet med marinaden, men jeg er faktisk så frekk at jeg spiser det jeg.
Tsatsiki finnes jo å få kjøpt i særdeles mange varianter hvorav en del av dem er lav på karbohydrater. Men ellers er ikke det noe særlig vanskelig å lage uansett.
Jeg bruker denne oppskriften:
1/2 agurk
litt salt og pepper, dill og persille
2 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
2-3 hvitløksbåter (der bruker jeg av og til de som finnes med urtemarinade)
litt kaldpresset olivenolje
For ekstra god smak og luksusvarianten: gressløk og sorte oliven.
Rør sammen salt, pepper og yoghurten.
Vask agurken godt og riv den grovt med rivhjern.
Om du bruker hvitløksbåter skreller du dem og bruker en hvitløkspresse for å presse dem. Bruker du marinert pleier de ofte være veldig myke, men bruk hvitløkspressa likevel.
Rør sammen hvitløken med olje, og bland dette med yoghurten. La det gjerne stå over natta for ekstra god smak.
Bland så ned agurken og litt persille.
Om du lager luksusvarianten rører du ned gressløk og finhakket sotr oliven også, og lar det stå for å få smak.
Dette blir nok til 4 personer og er ypperlig tilbehør til det aller meste av kjøtt og fisk!
♥♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪♥♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪
Tjingeling!
//Rita
No comments:
Post a Comment