Jeg kan jo passe på å poste oppskriften på en hjemmelaget bernaisesaus jeg synes er svært god.
1 finhakket løk
5 knuste pepperkorn
2 finhakkede stilker med selleri
3 ss eddik eller hvitvinseddik
6 ss vann
150 gram smør
3 eggeplommer
1/2 ts tørket estragon
(måttförklaring för svenskar: SS = matsked, står för norska Spiseskje, typ matsked. :) )
Bland løk, selleri, pepper, eddik og vann i kjele og la det koke opp. Kok til vannet er kokt til halve mengden. Ha eggeplommene i en bolle og tilsett kokende silt kraft mens du rører om .
Smelt smøret og ha eggeblandingen i en kjele du setter i vannbad. Hell smøret ned i eggeblandingen mens du rører fort og grundig. sausen skal ikke koke enda, da kommer den til å skille seg, men om det skjer så hjelper det oftest å vispe inn litt kaldt vann.
Smak til med salt og pepper.
Og sånn blir det; Utrolig godt!
♥♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪♥♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪
Tjingeling!
//Rita
No comments:
Post a Comment