26 July 2010

Kaningryte

Det har vært veldig stille fra meg noen uker, men jeg har vært travelt opptatt og borte i 14 dager på ferie. Men nå er man tilbake, plufsete av litt for mye karbohydrater og annen synd, så nå er det tilbake på den smale stien igjen.

På vei hjem stoppet vi på Eda marknaden, de byr på en hel del spennende kjøttmat, kanin, villsvin, rype, fasan, vaktel og jeg vet ikke hva.
Så jeg kjøpte med meg en pakke med kaninfilet'er som i går ble til en kaningryte.

Jeg hadde 500 gram kaninkjøtt, to bokser hele avskallede tomater, en boks kidney beans, paprika, løk og strimlet hvitkål. Jeg begynte med å skjære kaninkjøttet i store biter og bryne det med grovhakket løk i jerngryta mi. Deretter hadde jeg på tomatene og 3 dl rødvin som har blitt litt sur. Sammen med tomatene hadde jeg også bønnene, hvitkålen og paprika i store biter, og krydret det hele med rosmarin, timian og litt salt.

Resultatet ble så mye bedre enn jeg trodde, helt fantastisk! Dette skal jeg nok lage igjen!

2 comments:

Hege said...

Hei Rita! Denne gryta hørtes god ut, jeg er på jakt etter noe godt å lage med hare/kanin, kanskje jeg skal prøve denne? Her nede i Frankrike har de jo kanin (eller hare? usikker) i alle dagligvarebutikker! Gærne folk ;)

Besøk gjerne meg hvis du vil ha litt inspirasjon tilbake igjen, min blogg handler om lavkarbo "french style" :)

Adressen er
www.lifeloveandlowcarb.com

Klem :)

Rita said...

Takker for det, ja, det var en utrolig god rett det ble av dette! Skal ta en titt på din blogg også :)