26 April 2010

Veldedighet i hverdagen

Rideklubben der jeg er medlem har selvklart en rideskole. Og også til min store glede et ridehus. I Ridehuset er det da også et inngangsparti, der det er litt oppslagstavle, toalett og snackmaskin.
Lenge har de snakket om og forsøkt å få til en PC der inne så folk kan titte på hjemmesiden til rideklubben, og ikke minst sjekke om ridehuset er opptatt eller fritt å ri i eller ikke.
De har hatt flere PCer på gang, og jeg og min mann har stilt til rådighet våre PC kunnskaper (som ikke er så ringe) for å få PCene opp og gå.

Men ikke all verdens PC kunnskaper kan fjerne fysiske feil på skjermkort, harddisker og slike saker, så vi kom til kort på de likene de hadde stående.

Så til slutt tok vi saken i egne hender og tigget til oss et par arbeidsstasjoner (uten lisenser og operativsystem) fra jobben, de skulle kasseres da de ikke klarer å kjøre så mye som ett av våre verktøy om gangen engang, men de klarer utmerket å ha Linux-operativsystem på seg og kjøre en webside eller tre. Og det er akkurat hva som behøves!
Så et par timers knapping på tastaturet og PCen var oppe og gikk med en strippet versjon av linux, og klar for trådløst nettverk etter litt godvilje fra mitt kredittkort så vi fikk inn et trådløst nettverkskort.

Alt som mangler nå er å få inn opplysningene for det trådløse nettverket så PCen kommer på nett, og å legge inn konkurransedatabasen der man skal melde seg på stevner, og så er PCen klar for bruk! :)

De er så glade i stallen nå så de vet ikke hvilken fot de skal stå på for å begynne å hoppe fra ben til ben av glede engang!

Så da har man gjort litt veldedig arbeide for den lokale klubben! :)

2 comments:

CA Heaven said...

And fortunately, you can get the Linux system for free. Just download a bootable image file and you're up and running. I did that for my lap top and i works very well >:)

Unknown said...

And that is exactly the reason we installed Linux on the PC instead of trying to get hold of cheap Windows :) The GUI on Linux har improved quite alot and the front end is not so different from Windows nowadays :D