28 February 2008

2 skalldyrsretter

Pga min manns fornektelse av skalldyr som spiselig lager jeg ikke disse selv. Men jeg er fortalt at min magefølelse var svært korrekt på at det ville smake godt sammen.

*Skalldyrsgryte*

1 boks hakkede tomater eller 5-6 ferske tomater som finhakkes
Fersk eller tørket Chili
Skalldyrsmix, (krepsehaler, reker, krabbekjøtt i biter, blåskjell, kamskjell og annet man vil ha, gjerne også biter av fisk etter ønske)
Hakket spinat, gjerne frosen om du ikke har fersk
Hvitløk, 4 fedd
Bønneskudd
Bambusskudd
Fersk ingefær.

Hell tomaten i gryte og krydre det med hvitløk, chili og revet ingefær. Ha i hakket spinat, og legg i bønneskudd og bambusskudd. La dette koke opp og la det putre på svak varme mens skalldyr/fisk freses i stekepanne sammen med smør. Legg sist skalldyrene i gryta og gi det et kjappt oppkok.

Serveres sammen med grønn salat :)


*Rask skalldyrsrett*

Du trenger paprika, gul, grønn, rød for fargerik rett, purreløk, vanlig løk, champignon, Squash, fersk ingefær, bønneskudd. Dersom du vil ha bambuskudd kan du gjerne ha dette og.
Del alt i grove biter og fres alt sammen i stekepanne med rike mengder smør, krydre med cayennepepper, hvitløk, gressløk, dill og vanlig pepper, sammen med skalldyrsmix etter eget valg. Vend på det ofte så det ikke brenner seg.

Serveres som det er med en klikk creme fraiche eller rømme, og en liten tanke sukkerfri senep


Kos dere :)

No comments: