02 December 2006

Den forfinede kunsten å spise SØLEPØLSE


Vi i Sølepølsens Venner har utviklet en forfinet kunst i å spise pølse med "everything on". Det er virkelig en egen kunst.



Man behøver:
Tilbehør
Pølser
Brød
Lomper.

Lomper er jo noe vrient å få tak i her i dette barbariske landet Sverige, der de aldri har HØRT om det engang. Dette må da importeres fra Norge i passende kvanta ved hvert norgesbesøk. Men Pølsebrød har de i alle fall :)

Man varmer opp pølsene på passende vis. Dette betyr ikke å koke dem sammen med kokende vann! Nei, pølsene, som skal ha romtemperatur, skal legges i kokende hett vann som ikke lenger koker. Dette betyr da: kok opp vann til det bobler og trekk gryta av plata. Legg så pølsene i. De skal trekke i 5 minutters tid. Mens de trekker lesser man opp tilbehøret klart på bordet.

Tilbehøret kan for eksempel bestå av pølsebrød, lomper, ketchup, senep, majones(for de som liker det), salsa, rå og stekt løk, revet ost, Mimosa, reke, potet, rødbet, kylling og hvilkensomhelstannen salat, Bostongurka, mais, ferske reker, forskjellige dressinger, rømme, kremoster. Eller hva som helst annet man vil ha på. Liker du det, så er det lov. Lompas hensikt er da å brettes over pølse og brød for å holde fyllet på plass. NB: Dette må spises med en talerken under!

De vidrekommende legger da et pølsebrød/lompe på talerkenen og passer på å søle rett i dette slik at en del av jobben allerede er gjort. Man lesser da på pølse i et brød, eller bare lompe om man foretrekker det, og på med alt mulig. Alt på en gang, eller bare litt om gangen, det er individuelt hva som passer. Og nyt!

Dette blir et forfinet måltid for oss pølse-elskere, og undertegnede er da som regel god og mett etter 2 pølser.
Bon Apetite!

No comments: