Published with Blogger-droid v1.7.4
I dag og i går sto det Chili con Carne på menyen. Jeg laget det fra bunnen med en bit högrev jeg hadde liggende. Jeg brukte følgende oppskrift:
1 kilo högrev
et realt dryss hvitløkspulver, jeg brukte hvitløk på kvern. Mange mange kverninger tok jeg. Kan også bruke 2-3 hakka hvitløksbåter.
et realt dryss hvitløkspulver, jeg brukte hvitløk på kvern. Mange mange kverninger tok jeg. Kan også bruke 2-3 hakka hvitløksbåter.
1-2 hakkede løker, gul. Kan blande gul og rød også.
1 paprika i terninger. Gjerne to.
1 ss spisskummin
1 ss paprikapulver
1 ss spisskummin
1 ss paprikapulver
1 ts kayennepepper
1 ss chili (kan bruke en teskje i stedet for noe mindre smak)
1 skivede spansk pepper (jeg skippet disse siden jeg ikke hadde det)
2 bokser hakkede tomater, gjerne med chilismak
1 boks hvite bønner
1 boks kidneybønner
salt, pepper, vann og smør, et par buljongterninger.
Skjær kjøttet i små terninger og bryn det i smør. Kok så i vann en stund til du har skummet av alt slagg, og slå av vannet, skyll kjøttet.
Bland boksene med tomat, bønner og krydder i en gryte, og ha kjøttet oppi her.
Bland boksene med tomat, bønner og krydder i en gryte, og ha kjøttet oppi her.
Bryn paprika og løk, hvitløken om du bruker fersk hvitløk og ha det i gryta med tomat og kjøtt. Rør sammen og ha i litt salt, pepper, smør og vann. La det boble opp, og la det deretter småkoke i 1,5-3 timer.
Både bønner og kidneybønner er på fy-lista, så dere må gjerne erstatte dette med noe annet, for eksempel paprika i lyse farger. Dette smaker utrolig godt til en grønn salat, gjerne med selleristang i. Kjøttet kan erstattes med nesten hva som helst, til og med pølsebiter så man får Chili con Pølse mer eller mindre :) Jeg har hørt at chili con skalldyr skal være godt også.
No comments:
Post a Comment