Published with Blogger-droid v2.0.3
Jeg har oppdaget at Chili con Carne overhode ikke er spesielt vanskelig å lage helt fra bunnen av. Litt experimentering har jeg gjort, og kommet frem til følgende oppskrift.
For 4 porsjoner behøver du:
rundt 500 gram kjøtt av noen form.
1 boks knuste tomater
4 ss tomatpuret
2 stk mellomstore gule løker, eller en stor en.
1 pakke kjøttfond, eller 1 stk kjøttbuljongterning
1-2 ts chili
0,5 ts cayennepepper
en håndfull marinerte hvitløksbåter skåret i skiver
en riktig raus dryss mejram
salt, pepper, kanskje litt hvitløkssalt
1 boks bønnemiks.
1 trafikklys med paprika
1 boks knuste tomater
4 ss tomatpuret
2 stk mellomstore gule løker, eller en stor en.
1 pakke kjøttfond, eller 1 stk kjøttbuljongterning
1-2 ts chili
0,5 ts cayennepepper
en håndfull marinerte hvitløksbåter skåret i skiver
en riktig raus dryss mejram
salt, pepper, kanskje litt hvitløkssalt
1 boks bønnemiks.
1 trafikklys med paprika
Vask, skrell og hakk løk og paprika, og terne kjøttet om du ikke skal bruke kjøttdeig.
Fres opp alt dette i stekepanne før du har det i en gryte. Ha på tomater og alt krydder, og la det boble opp.
Tilsett bønnemiksen til sist, og la alt småputre en halvtimes tid.
Fres opp alt dette i stekepanne før du har det i en gryte. Ha på tomater og alt krydder, og la det boble opp.
Tilsett bønnemiksen til sist, og la alt småputre en halvtimes tid.
For en lowcarb variant utelater du bare bønnene, men du kanskje kan ha i bønneskudd i stedet, eller bambusskudd. Serveres enten med ris eller en grønn salat ved siden av.
2 comments:
Looks very good. Maybe I borrow you recipe >:)
Cold As Heaven
Of course you can :)
Post a Comment